İçeriğe geç

Zınk Ne Demek Tdk

Zınk zınk ne demek?

[1] Aniden durmak. [2] Bir yerde takılıp kalmak.

Cinik ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu, şinik ölçümü hakkında bir açıklama yaptı. TDK’ya göre bu kelime Yunanca bir kelimedir. Hem sıfat hem de isim olarak açıklanan şinik kelimesi, belirli bir miktar için kullanılır. Kullanım alanı tahıl, tarım ve tarımsal hizmetlerdir.

Ziya TDK ne demek?

Ziya kelimesinin Türkçe-Türkçe sözlükteki anlamı (Osmanlı dönemi) ışık, aydınlatma, ışık. Ruşenlik.

Az ne demek TDK?

Bu durum, beklenenden veya ihtiyaç duyulandan daha az anlamına gelen ‘less’ kelimesinin ortaya çıkmasına yol açmıştır (Türkçe Sözlük 2005: 165).

Zin Kürtçede ne demek?

Kürtçe isim; zîn/zin “hayat” anlamına gelir. Uzun i harfiyle Zîn, Kürt edebiyatının klasik eseri Mem û Zîn’in kahramanının ismidir, muhtemelen modern Kürt isimlerinde “hayat” anlamına gelmektedir.

Zınnık ne demek?

Zındık (Arapça: الزنديق), İslam kültüründe Tanrı’ya ve ahiret hayatına inanmayan kişidir. Terim, İslam kültürüne Arap olmayan kültürlerden geçmiştir, ancak Kuran veya hadislerde geçmez. Zındıklardan ilk olarak İslam literatüründe Ali zamanında gerçekleşen bir olay vesilesiyle bahsedildiği belirtilmiştir.

Bir Cındık ne demek?

cındık: Azıcık, çok az, çok küçük. slime/chiymuk: çatal.

Şinik nereden gelir?

Şinik, Osmanlı döneminde hacim birimi olarak kullanılmıştır. Şinik teriminin kökeni belirsizdir. Uygur Türkçesi şing (Çince’den ödünç alınmış) veya Kıpçak Türkçesi şunik kelimesinin bozulmuş hali olabilir. 14. yüzyılda bazı Anadolu beylikleri Bizanslılarla ticaret için bu birimi kullanmıştır. Şinik, Osmanlı döneminde hacim birimi olarak kullanılmıştır. Şinik teriminin kökeni belirsizdir. Uygur Türkçesi şing (Çince’den ödünç alınmış) veya Kıpçak Türkçesi şunik kelimesinin bozulmuş hali olabilir. 14. yüzyılda bazı Anadolu beylikleri Bizanslılarla ticaret için bu birimi kullanmıştır.

Cinik ne demek Malatya?

Cinik: kız. cof: göz. “Coflar akıllı değil, cahildir.” coğ ~ co: göz.

Ziy ne demek?

[1] Kılık değiştirme, giyim, elbise.

Zayi kelimesi ne anlama gelir?

Türkçe Dil Kurumu Sözlüğüne göre bu kelimenin kökeni Arapçadır. TDK’ya göre “zayi” kelimesinin ilk anlamı kayıp ve ziyandır. İkinci anlamı sıfat olarak nitelendirilir ve bu kelime kayıp kelimesidir. Üçüncü anlamı ise yıkılmış ve harap olmuş demektir.

Mamafih ne demek örnek?

“Neredeyse” bir duruma rağmen anlamına gelen bir bağlaçtır. Olumsuz bir durum mevcut olsa bile farklı bir konuyu vurgulamak için iki farklı durumu veya fikri karşılaştırırken kullanılır. Örnek cümle: “Yağmur yağıyor olsa bile, yine de dışarı çıkmamız gerekiyor.”

🤞 ne anlama gelir?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

AKOZ ne demek TDK?

[1] Gizlice söylemek. [2] Bir uyarı olarak.

Eğ bir kelime midir?

Türkçeye tarihsel bir süreç içerisinde giren “eğ-” fiili ile dil devrimi sonucu Türkçeye giren “eğit-”, “eğitim” sözcükleri şu şekilde sıralanabilir: Bu duruma örnek olarak;

Zik ne demek?

Osmanlı Türkçesi [1] Yaka kenarı.

Zır zır yapmak ne demek?

Buzz (telefonun zil sesini taklit eden bir ifade)

Zi osmanlica ne demek?

Osmanlı Türkçesi [2] (Zi): Türkçede “-den, -den” anlamına gelir. Örneğin: Zi-corn $: Mısır’dan. [3] (Zî): Arapçada kelimenin yerine göre “Zâ, Zû, Zî” şeklinde okunan, “sâhib” anlamını ifade eden ve bileşik kelimeler oluşturan bir edattır.

Zıkkımı ye ne demek?

[1] Yemekten hoşlanmayan veya yemek servisi yapılmasını istemeyen birini azarlamak, lanetlemek veya lanetlemek için kullanılan bir kelime.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir